Voorjaarsvakantie!

En.. als het voorjaarsvakantie is betekent voor iedereen die bij EspecialCare werkt (dagbesteding), dat we ons werk even een beetje loslaten en ook een beetje vakantie vieren! De werkkleding hoeft dan ook niet beslist aan (mag wel hoor).

Maandag 18 februari

Het zonnetje schijnt volop en vandaag staat er op het programma; Wildlands!! YUHUUUU!!! Daar hebben we heeeeeel veel zin in! Samen met leidster: Irma, Ellin, assistent leiding Roy en stagiair Nour gaan we op pad met: Marrit, Femke, Jelle, Vico, Habon, Elvera, Laurens-jan, Arjen, Ryan, Erna, Mirjam, Esmée, Mariëlle en Stefan. Met elkaar gaan we door de jungle, het poolgebied en de savanne. Als echte avonturiers gaan we op ontdekkingstocht en staan oog in oog met wilde dieren! En natuurlijk zijn er ook super coole attracties! Wat een super leuk dag hadden we met elkaar! Bedankt voor deze mooie dag allemaal!

Dinsdag 19 februari

Afgelopen dinsdag gingen we lekker sporten: Zumba, Toning. Toning is bewegen op muziek met gewichtjes, hier word je sterker en gespierder van! EN… het is ook nog heel leuk want de gewichtjes maken geluid als je ze beweegt! Cool hé! Ook was er tijd voor Power-Yoga 😊. Beneden werd er in de keuken gewerkt en hadden we weer fruitwater. Dit keer met sinaasappel en kurkuma! Kurkuma is een Thaise kruid en is o.a. goed voor je geheugen! Lekker drinken maar dus! Mariëlle en Elvera waren druk met de stylingopdracht voor restaurant Buur. Sinds kort stylen we namelijk voor dit restaurant. Dit keer mogen we iets maken in het thema van Carnaval!! Nou daar weten wij wel raad mee! En oh… Mariëlle en Elvera wat is het mooi geworden! Ondertussen waren we ook druk bezig met het maken van de Carnavalskleding! Laurens-jan deed weer administratie, want hij kan zo prachtig schrijven!

’s Middags hadden we met Iris en leidster Ellin een junglefood-workshop! Super gaaf!! Met allemaal fruit uit de Jungle! Kun jij er een paar opnoemen? Van banaan, ananas, mango, mandarijn, kiwi en maar maakten we prachtige creaties! Deyando, Mariëlle, Anouk, Habon, Anne, Laurens-jan en Elvera waren wel SUPER trots op het eindresultaat zeg! ’s Middags kwamen Ilona, Thimo en Symen voor theaterles! Geen ja, geen nee, geen uh zeggen…Lukt dit jou? Pfff lijkt mij moeilijk zeg! Habon en Anouk gingen richting de Eese met leidster Iris voor twee nachtjes logeren!

Woensdag 20 februari

Wist je dat een werkonderdeel van EspecialCare o.a. assistent-kidsanimator is? Dat is wel een hele mond vol hé! Als je bij EspecialCare werkt kun je ervoor kiezen om als assistent-kidsanimator aan de slag te gaan. Je helpt dan mee met leuke knutselactiviteiten en spelletjes te bedenken voor kinderen, helpt bij de uitvoering en meer! Vanochtend waren er wel 10 kids voor de kidsfun! Vico en Elvera hielpen mee. De kinderen gingen lekker knutselen en boven in de zaal spelletjes doen zoals; stopdans. Voor Zoë was het heel leuk om mee te doen. Vico was deejay bij de muziekspelletjes en Elvera assisteerde bij de kleine kinderen! Wat een succes ochtend zeg! En wisten jullie dat Jordy achter de bar stond. Hij voorzag de sporters van Omnia van lekkere koffie en thee en maakte een gezellig babbeltje! Topper! Michelle, José, Deyando en Mariëlle gingen met leidster Marianne boodschappen doen en een lekkere wandeling maken in het park! Wat de zon scheen alweer volop! (wat een cadeautje hé). ’s Middags gingen we een Jungle-obstaclerun doen door de sportschool en sloten we de middag af met dans en scrapbookfoto’s inplakken!

Donderdag 21 februari

Een best wel spannende dag vandaag want de (lees) CLINICLOWNS komen vandaag langs!! SO EXCITED!! En weet je.. ze komen ook bij ons lunch en hebben gevraagd of WIJ de lunch voor de drie Cliniclowns wilden verzorgen! OK..eten Clowns gezond? Zijn ze misschien ergens allergisch voor? Uhmmm! Nou bedachten we bij EspecialCare eten we gewoon gezond, dus we maken gewoon een gezonde lunch! Want energie kunnen ze beter halen uit gezonde voeding voor de voorstelling bedachten we! Helemaal goed de Cliniclowns waren blij😊. En OHHH wij OOOOK!! Eindelijk kon dan ’s middags de SHOW beginnen! Mirjam, Jacco, Falko, Jesse, Indi, Habon, Elvera, Vico, Nienke, Kristin, Mirte en leidsters Léonie, Ellin en stagiaire Charon zaten met smart te wachten! WAT genoten wij van deze GRAPPIGE voorstelling! GROTE glimlach op ons gezicht was niet te stoppen!

Op donderdag zijn we ook bij Restaurant Mooi Oldemarkt aan het werk! En daar was deze middag ook kidsfun. Leidster Iris met Anne en Anouk als assistent en medewerkers van Mooi Oldemarkt verzorgden een super leuke kidsmiddag! Ouders dronken lekker een bakje koffie of thee terwijl wij de kinderen vermaakten! Wat een succes en er waren maar liefst twintig kinderen!! WAUW ZEG!! Probs voor Iris, Anne, Anouk en Niels van Mooi Oldemarkt!

Weer zo’n dag om niet te vergeten!

Vrijdag 22 februari

Vandaag gaan we naar de studio van Omrop Fryslan en zijn we live op radio, tv en internet in het programma Noardewyn live! Vet cool! Wij mogen vanmiddag drankjes inschenken voor artiesten, Carnavals-cupcakes versieren en uitdelen. En dit keer hadden we ook smoothies van Vitamine Bo mee😊. Bo komt uit Sneek en heeft een smoothiebedrijf dat heet Vitamine Bo. Je ziet haar veel op festivals en evenementen! En wij werken samen met Bo. Binnenkort mogen we ook helpen smoothies maken, VET COOL!! Stay tuned dus! Wist je dat leidsters: Irma, Anneke en Ellin verkleed gingen als fruit?? En de outfits zelfgemaakt zijn?!! Cool hé!! Thimo en Indi waren verkleed als agent. En Esmée, Habon, Marrit en Reja als spelkaarten (je weet wel van die pestkaarten). En voor de rest hadden we lekker gekke

pruiken, hoeden en brillen mee! De middag was gezellig met veel artiesten zoals: singer songwriters, de bekende band Vangrail en meer en meer. En natuurlijk kennen we bijna allemaal Raynaud van het kinderprogramma Tsjek! En wist je dat…. Marrit met Raynaud op de foto mocht? Vet cool zeg!! Reja, Thimo, Habon en Esméé schonken drankjes in voor de artiesten en ondertussen genoten we lekker van de muziek, gingen we Carnavalskleurplaten maken, kruiswoordpuzzels invullen en werden we ook nog geïnterviewd door presentator Willem de Vries. Tot slot gingen we nog een Carnavalsdansje doen! Voetjes op de dansvloer! En wist je dat Reja, Esméé, Habon en Elvera samen met Anneke in Carnavalsoutfit naar restaurant Buur gingen om de interieurstyling voor Carnaval te brengen? Dat was natuurlijk wel heeeel toepasselijk in Carnavalsoutfit. Hannah (eigenaresse van Buur) vond het weer ERG mooi 😊. JEEEJ!!!

Zaterdag 23 februari

Vandaag vierden we Carnaval op de sportschool! En alweer was iedereen zo mooi verkleed. Sanne was als Elsa van Frozen, Esmée als aardbei, Femke als unicorn, Indi als politie (oh jeeej als ze ons maar niet aanhoudt vandaag!) Stefan als heks, Jordy als stoere dude! En Anouk als Zeemeermin, José en Mirjam in Onesie 😊. Natuurlijk deden leidsters Geldou en Geesje ook lekker verkleed mee. We deden leuke spelletjes, gingen dansen. Ohh Snollebollekes (die vindt Indi zo leuk, en de rest ook hoor). We maakten mooi Carnavalsmakers en hadden heeeeeel veel lol! Topdagje!!

Leuk dat jullie onze belevenissen lezen😊, dat vinden wij erg leuk! Reacties zijn altijd welkom via: info@especialcare.nl.

Geschreven door: Habon, Elvera en leidster Anneke.

Tot volgende week!