Wekelijkse blog

Elke week maken de toppers van EspecialCare een blog om te vertellen over alle leuke dingen die zij doen en meemaken. Veel leesplezier!

Blog 10, week 3 2019:

Maandag 14 januari 2019

Vandaag mogen Jesse en Stefan weer met Irma mee naar de Duisterhoutschool in Heerenveen om de hele(!!) dag dansworkshops te geven, cool!
In Sneek beginnen we de dag met koffie/thee en verdelen we de taken.
Habon speelt met Axé in de kinderopvang, Ryan en Arjen schenken de klanten van Omnia koffie en thee in, David, Mirjam en Naomi doen samen met Leonie boodschappen en brengen pakketjes weg voor TeleQompleet.

We gaan lunchen. Na de lunch verdelen we de taken. Ryan mag stofzuigen, Mirjam, Laurens-Jan en Arjen doen de afwas en David ruimt op. Dan is het tijd voor een potje trefbal!! Laat de beste winnen…

Om 14.15 uur halen we de jongeren uit school. Na een kleine pauze gaan we fitnessen!! Om half 5 maken we ons klaar en gaan we naar huis.

Dinsdag 15 januari 2019

Het is alweer dinsdag! We drinken een kopje koffie/thee en vertrekken naar boven om Anneke en Iris te assisteren bij de Pound, Zumba en Yoga les.  Elvera maakt ondertussen een heerlijke kan met Fusion Water, dit keer zit er citroen, komkommer en basilicum in. Ook maakt ze Kokosbols en een smoothie, wauw!

Lunchtijd!! We dekken de tafel en gaan lekker eten. Na de lunch wordt er afgewassen, stof gezogen en opgeruimd. Pfoee dan zijn we nu wel even toe aan een chill-momentje. Lekker even knutselen/boekje lezen/kaartjes maken of gewoon even meezingen met de radio.

We halen de jongeren uit school om kwart over twee en we drinken koffie en thee. Circuit tijd!! We mogen kiezen uit fitness, dansen of theater. Elvera en Zoë spelen met de bal. Na het circuit gaan we nog even met ons scrapbook bezig. Nieuwe foto’s inplakken en versieren.

Woensdag 16 januari 2019

Net als altijd beginnen we met koffie en thee en verdelen we de taken. Elvera mag bezig met het fotojaarboek van 2018 (en hij is al bijna af, yes!!). Emma, Habon en Mariëlle brengen pakketjes weg voor TeleQompleet en doen boodschappen. Als ze terugkomen, kan Elvera beginnen met een heerlijke tomatensoep, mmmmm, dit wordt smulleeeeen.

In de middag halen we de jongeren uit school, drinken we koffie en thee en daarna is het alweer tijd om te dansen!!
Met ons motto “stilstaan is geen optie” vullen wij met gemak een hele dansles!
Na het dansen gaan we nog even bezig met ons scrapbook en daarna is het alweer tijd om naar huis te gaan.

Donderdag 17 januari 2019

Aangekomen in de sportschool bespreken we wat we gaan doen vandaag, natuurlijk doen we dit onder het genot van een kopje koffie/thee. Allemaal doen we onze werk-gerelateerde taken. Als iedereen dit klaar heeft, is het tijd voor een potje Skipbo, spanneeeeend!!

We gaan tafel dekken en eten een broodje (of meer…).
Habon en Emma fietsen na het eten naar het Theater waar wij onze flyers weer neer mogen leggen. Charon haalt Zoë en Suzanne op van Sinne en Ellin haalt Deyando, Vico, Marrit, Esmee, Amanda en Sanne K op. Wat een gezellige boel!!
Lekker dansen met de hele club, nog even scrapbooken en het is alweer tijd om naar huis te gaan, de dag vliegt om!!

Vrijdag 18 januari 2019

In de ochtend drinken we koffie en thee. We doen onze werk-gerelateerde taken zoals werken aan het fotojaarboek, bezig met de weekblog en bezig met de nieuwsbrief, leuk!
Wow, hard werken wordt beloond, lekker lunchen!! In de middag hebben wij een workshop voor de leerlingen van de Pietbakkerschool en maken we de sportschool weer schoon en netjes.
Dan is het daarna toch echt wel weer tijd voor een potje trefbal en Skipbo! Heerlijk, zo vlak voor het weekend.

Zaterdag 19 januari 2019

Vandaag mag Jose met leidster Anne naar Hoofddorp naar de Hoogvliegersdag , spannend maar heeeeel cool!

Ondertussen op de groep… Beginnen we met een lekker kopje koffie/thee en een stuk fruit.
Symen komt om te fitnessen en we doen allemaal met hem mee.
Sanne vindt het fietsen heel eng, maar raad eens, als ze eenmaal op het zadel zit is ze niet meer te houden!! #angstoverwinnen #hoecool.

Lunchtime.
Na de lunch komen de knutselkleden op de tafels en gaan we kunst maken, hmmmm hoe moet dit?
Iedereen is erg creatief en maakt zijn of haar eigen kunstwerk, knap!! Marielle maakt een bewaardoos met allemaal foto’s erop, Jordy bouwt de Titanic, Stefan een huisje, Kenan een geweer, Emma een uiltje en Sanne schrijft de songteksten van haar favoriete liedjes uit.

Wat hebben we een werk verzet… Tijd voor koffie en thee. Daarna nog even relaxen en de dag is alweer voorbij.

Zondag 20 januari 2019

In de ochtend chillen we, doen we een spelletje, knutselen we en doen we lekker rustig aan. Na de lunch mogen we naar Bax Kunst!! Hier leren we hoe we een schilderij maken, cool!! (Zie facebook voor het resultaat)
Met een mooi resultaat, gaan we met een voldaan gevoel naar huis. Dank voor de workshop Redmer van Bax Kunst!

Blog 9, week 2 2019:

Maandag 7 januari 2019

’s Ochtends zijn we weer gestart met een lekker kopje koffie en thee. Daarna is Ellin met Jesse, Mirjam, Vico, David en Naomi boodschappen gaan doen. Ryan en Arjen stonden achter de bar en Stefan en Habon deden huishoudelijke klusjes. Na de werk gerelateerde taken hebben we gegeten was het: LUNCHTIME. Na het eten nog schoonmaak taken, baliedienst en administratie.We hebben lekker gedanst ’s middags en gefitnesst. Toen alles schoon en opgeruimd was, was het weer tijd om haar huis te gaan.

Dinsdag 8 januari 2019

s’ Ochtends was het tijd voor Zumba-Pound & Yoga! En beneden werd er lekker gewerkt in de keuken en werden er boodschappen gedaan. En daarna gingen we lekker broodje eten, en in de middag hebben we een rust momentje gehad, dat is ook fijn.. Irma en Elvera hebben spinningles gegeven aan de leerlingen van de Pietbakkerschool. Wauw lekker zweten jo op de fiets. Ook werd er weer administratief werk gedaan zoals; fotojaarboek, weekblog schrijven, presentielijst bijhouden en meer. Ook maakten we fusionwater (water met een smaakje). De de middagpauze mochten we kiezen uit dans, theater of fitness.Nog even scrapbooken en daarna naar huis .

Woensdag 9 januari 2019

In de ochtend hebben we eerst even lekker iets gedronken,daarna zijn er 4 mee geweest met onze leidster Marianne boodschappen doen. Emma Habon en Elvera hebben soep gemaakt, mmmmm. Elvera heeft ook de tafel gedekt. Na het tafel dekken heeft iedereen een werktaak gekregen.

Na dat alles klaar was hebben we een potje skibo gedaan. YUHUUU!

Toen de jongeren van school waren gehaald hebben we eerst lekker koffie/thee gedronken. Daarna gedanst en toen lekker naar huis

Donderdag 10 januari 2019

In de ochtend hebben we werkgerelateerde taken uitgevoerd. Zoals: schoonmaak, bardienst, bakken en administratie.

Habon en Emma hebben een bananenchocolade cake gemaakt. Elvera was stage lopen op basisschool de Thomas van Aquinoschool. Ik (Elvera) mag hier assisteren bij gymlessen voor kinderen van de basisschool. Ik vond het eerst spannend, maar heeel erg leuk! En ik ben best wel een beetje trots op mezelf. En volgende week ga ik weer. Wisten jullie dat ik hier ook een sollicitatiebrief voor heb geschreven? Met hulp van Irma en onze stagiaire Geldou.

En we hadden vandaag nog iets op de planning: Namelijk een presentatie geven over EspecialCare. Dat deden Jacco, Emma en begeleidster. Daar hebben ze verteld over EC in twee verschillende klassen. En geuss what?! ’s Middags gingen we weer dansen!! Opruimen, scrapbooken en naar huis.

Vrijdag 11 januari 2019

We hebben in de ochtend koffie en thee gedronken. Daarna is Ellin boodschappen wezen doen. Elvera en Habon zijn met het fotojaarboek bezig geweest. Ook zijn er nodige dingen schoon gemaakt. Daarna hebben we getrefbald (onze favoriet) en is er tafel gedekt. Na het eten zijn er taken verdeelt. Vrijdagmiddag is het altijd een beetje chiller en werken we ’s middags wat minder hard. Potjes Skipbo en trefballen . Thee drinken, nakletsen en weer naar huis.

Zaterdag 12 januari 2019

Logeerweekend! En het thema is :winter! Dus we doen vandaag allemaal winterse activiteiten . Zoals: winterestafette, warme chocolademelk met slagroom en andere gezellige winterspelletjes. Het was een gezellige dag met elkaar!

Zondag 13 januari 2019

‘s Ochtends hebben we eerst boodschappen gedaan. Daarna zijn we naar de sportschool gegaan. Daar hebben we even skipbo gedaan. Daarna mochten we eten. Toen hebben we afgewassen en toen zijn we in de auto gestapt naar Leeuwarden. Daar gingen we schaatsen van half 2 tot half 4. Na het schaatsen gingen we daar ook nog even ijshockey kijken. Naar een super leuke dag kwam ook weer een eind .. en gingen we naar huis

Deze blog is geschreven door: Elvera en begeleidster Anneke.

Blog 8, week 49 2018:

Maandag 3 December 2018

In de ochtend hebben we eerst koffie en thee gedronken en toen hebben we werktaken besproken. Laurens-jan en Stefan hebben de EC-auto’s gewassen, Ryan en Arjen hebben de bardienst gedaan, Habon, David hebben pakketjes/boodschappen gedaan en Jesse en Mirjam hebben kastjes schoonmaakt in de keuken. Toen was het tijd voor lunch, met een kommetje groentesoep tussen de middag. Na de lunch kreeg iedereen een taak gegeven bijvoorbeeld: administratie, schoonmaak en even een rustmomentje. Bijvoorbeeld: scrapbooken/ puzzelen ,Arjen en Ryan gingen fitnessen. Na de koffie/thee pauze was het tijd voor Zumba en Pound. En afsluitend scrapbook, weer mooie foto’s inplakken .

Dinsdag 4 December 2018

Arjen, Anne en Stefan zijn vandaag weer assistent-docent bij de Pound/Zumba en Yogales. Dit houdt in: opschrijven hoeveel deelnemers er in de les zijn, materiaal klaarleggen enzovoort. Arjen zijn leerdoel is bijvoorbeeld om uit te leggen hoe je moet squaten! Daarbij heeft hij een mooie uitspraak: Do you think u can squat? Nog een tip van Arjen bij het squaten: adem in tijdens het zakken en adem uit tijdens het rechtkomen. Volgende week weer een tip! Ook Indi, Jesse, Michelle en Emma deden fanatiek mee met de les. Zweten zeg!
Elvera heeft healthy-eierkoek gemaakt samen met Ellin. Ook maakte Elvera weer HET fruitwater van de week! Deze keer met: blauwe bessen en sinaasappel erin, lekker hoor! Voor de sporters deelden we healthy herfstcakejes uit met o.a.: kaneel, peer, banaan, eieren en speltmeel! Mmmm… ’s Middags kwamen leerlingen van de Pietbakkerschool weer sporten Elvera en Ellin hebben hun bootcamp gegeven. Ook was er tijd voor schoonmaak , creatief en administratief werk. ’s Middags kwamen Zoë, Femke, Marrit en Minella ,
Om 3 uur begon de dansles en theater. Theaterles ging weer over de soap en bij dansen zijn we druk aan het oefenen voor het optreden bij Sneek op é strun op donderdag 27 december. (Heb jij je al opgegeven?)
En na de dansles en theater les gingen we weer naar huis

Woensdag 5 December 2018

Gezellig opstarten en tijd voor: taken verdelen a.d.h.v. het planbord en geef me de 5.
Ryan,Habon,Emma,Iris en Elvera gingen pakketjes bezorgen voor telecom bedrijf TeleQompleet. Ook was het tijd om boodschappen te doen. Voor de lunch maakten we een lekker soepje mmmm…groente/tomatensoep dit keer.
En na het eten hebben we weer taken verdeeld die we hebben uit gevoerd. En daarna trefballen. En toen hebben er de jongeren uit school gehaald. En toen om 3uur was het tijd om te dansen met 2 roetveeg Pieten, vet leuk! Sietske kwam voor het eerst dansen en dan geven we aan het eind van de les altijd een applaus! Ook een applaus voor de roetveeg Pieten en zo hadden we voor iedereen wel een reden tot applaus! Iedereen had weer zijn of haar beste beentje voort gezet!! Nou dat is lekker naar huis gaan met mooie complimenten!

Donderdag 6 December 2018

Op donderdag zijn we altijd in restaurant Mooi Oldemarkt aan het werk en bij Omnia.
We starten de dag weer met een lekker warm bakkie thee of koffie . Na het drinken hebben we even de taken besproken wat iedereen gaat doen Anne heeft een doekje over de tafels gedaan en Elvera is bezig geweest met de nieuwsbrief, ze heeft een stukje over Holland’s got talent geschreven en nog meer leuk nieuws! Vanochtend zijn Mirte, Kristin en Mirjam met Ellin boodschappen wezen doen. Habon en Emma bleven op de sportschool voor werkgerelateerde taken. Na de we terug kwamen van boodschappen hebben we super veel kerstkaartjes gemaakt. Oh wat leuk en creaaaabeaaaa!! Habon, Emma en Mirjam hebben een super lekker soepje gemaakt. Dat was heerlijk. Suzanne kwam ‘s middags Na dat we met zijn allen lekker hebben gegeten heeft iedereen een taak gekregen qua opruimen en afwassen. We hebben toen lekker getrefbald. Om kwart over 2 moesten we jongeren ophalen van de sportschool. We hebben een lekker bakje koffie/thee gehad en hebben toen dansles gekregen van Ellin. Alles weer schoongemaakt en opgeruimd en toen konden we lekker naar huis. Het was weer een mooie werkdag!

Vrijdag 7 December 2018

Vandaag heeft Ellin, Mariëlle, Laurens-jan en Elvera opgehaald.
Habon, Emma en Falko zijn zelfstandig gekomen.
Op vrijdagmiddag is het altijd workshop middag!
We verzorgen dan sportieve, creatieve en/of gezonde workshops, op It Twaluk in Leeuwarden, Duisterhoutschool in Heerenveen en de Pietbakkerschool in Sneek.
Op de sportschool hebben Emma en Habon nog meer kerstkaartjes gemaakt. Laurens-jan stond achter de bar met zijn grote glimlach. Ook hebben we spelletjes gedaan en werk gerelateerde taken. Na de koffiepauze deden we Uno-competitie, gezellig hoor!!
Na dat alles netjes opgeruimd en is het tijd voor weekend!! Fijn weekend allemaal!

Zaterdag 8 December

Zaterdag was weer een gezellige dag! Jesse, Jordy, Reja en Mariëlle waren er vandaag! In het weekend werken we niet maar doen we leuke activiteiten! We kwamen ‘s ochtends op de sportschool en deden eerst een bakje koffie. We gingen hierna fitnessen met z’n allen, Sijmen was er ook om te sporten. Vervolgens lekker een broodje gegeten en alles weer opgeruimd, staat netjes, haha. Toen naar het Scheepsvaartmuseum, dit was super interessant! We konden hier oude schepen bekijken en spelletjes doen wat te maken had met schepen van vroeger. Tot slot nog naar de sportschool voor een potje skibo en de dag was alweer om! Doeiii!!!!

Blog 7, week 48 2018:

Maandag 26 november 2018

In de ochtend doen Ellin, Habon, David en Mirjam boodschappen en bezorgen ze pakketjes voor Teleqompleet. Laurens-Jan en Stefan hebben de EC-auto weer even schoongemaakt. Ryan en Arjen hadden bardienst. Zij schonken koffie en thee in voor de klanten van Omnia. We hadden tussen de middag lekkere champignonsoep. In de middag hadden we een zumba en pound workshop voor het RSG, alle specials deden hun best om de pasjes en liedjes zo goed mogelijk over te brengen.

Dinsdag 27 november 2018

We begonnen de dag met een lekker kopje koffie / thee. Anne, Arjen, Stefan en Jesse gingen naar boven om Pound te doen. Toen gingen ze door met zumba en daar sloten Michelle, Habon en Elvera ook bij aan. Daarna nog een lesje yoga en we waren weer helemaal zen. Arjen, Anne Suzanne en Laurens-Jan zijn al begonnen met het maken van kerstkaarten en Habon heeft mueslirepen gemaakt met Marijke. Elvera had een gesprek met Geldou, zodat Geldou goed haar stage af kan ronden straks! Tussen de middag gezellig met z’n allen eten en na het eten deden we taken. Laurens-Jan, Jesse en Stefan deden de afwas. Habon, Elvera, Suzanne en Michelle zorgden ervoor dat de tafel weer schoon en netjes was. Marijke en Elvera gaven daarna een bootcamp-les aan de Pietbakkerschool. Habon vulde haar werkschema in en voor Suzanne zat de dag er al weer op. Iedereen was druk aan het werk, met o.a. leerdoelen. Zo was Anne bezig met de Yogales voorbereiden en Arjen met Pound. Welke techniek en hoe leg je dit uit?
Geldou haalde David en Erna op van Sinne. Anneke ging met Arjen en Elvera naar de Pietbakkerschool om Minella, Femke en Marrit op te halen. Even een kopje thee en de danszaal weer in!! We deden ook het pepernotenspel. Super leuk! Habon en stagiaire Marijke hadden hierin de leiding! Ze lazen zich in over het spel moet. Nou dat wel wel grappig hoor. De hadden steeds wel waar/niet waar vragen en als we dachten dat iets waar was, moesten we 10x springen en als we dachten dat iets niet waar was 10x een kruispas! Lekker in beweging!! Irma werkte met haar acteurs Thimo, Symen en Anne aan een volgende soap aflevering, Spannend! Nog even schoonmaken en toen zat de dag er alweer op.

Woensdag 28 november 2018

Eerst hebben we koffie en theegedronken. Daarna is Leonie weg gegaan om boodschappen doen met Mariëlle, Michelle, Naomi en Ilona. Elvera werkte aan de weekblog samen met Habon. Emma maakte kaartjes en ze heeft ook de EC- kast opgeruimd. Toen ze klaar was heeft ze alle kastjes in de keuken ook nog opgeruimd, samen met Elvera! Jose heeft de andere kast schoongemaakt en opgeruimd, en daarna ook nog stofgezogen en de koelkast schoongemaakt! Toen Leonie met Michelle, Mariëlle, Naomi en Ilona weer terug was, gingen ze soep maken. Etenstijd!
Na het eten deden Mariëlle, Stefan en Naomi de afwas. Emma en Elvera ruimden de tafel af en Michelle heeft de schone vaat opgeruimd. Habon heeft stofgezogen en zo was alles snel weer schoon. Tijd voor een potje trefbal! Na het trefballen ging Ellin Deyando, Vico en Jordy ophalen en Leonie haalde Marc op. Even een kopje koffie / thee en om 3 uur weer dansen! Nog even schoonmaken en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Het was een super leuke dag!!

Donderdag 29 november 2018

Om acht uren waren: Symen, Jerry en Thimo en Irma, Léonie en stagiaire Marijke al op de sportschool om klaargemaakt te worden voor EspecialCare-Pieten. Sinterklaas heeft het super druk, dus wij helpen een handje mee. En gingen op zoek naar de staf van Sinterklaas, deze was zoek en het vermoeden was dat deze op de Thomas van Aquinoschool was blijven liggen, maar even checken dus…
We stonden ook nog op de website van Groot Sneek. Vet cool! Check de link: https://www.grootsneek.nl/2018/11/30/bijzondere-visite-voor-jongste-kinderen-op-thomas-van-aquinoschool/?fbclid=IwAR0pLiY1MQp5Ov0b1ZbCfDg4Ftt_rKfgl2kMdMb9Km3nieW85IPddD0kHGI
Op de sportschool maakten Mirjam, Habon en Emma vandaag pepernoten cake en pepernoten taart. Mirte en Kristin hadden bardienst en maakten daarna erg mooie kerstkaarten.
In Oldemarkt gingen Anne en Elvera ook bakken; Pepernoten! Ze waren vet groot en vet lekker.

Vrijdag 30 november 2018

We begonnen de dag met een kopje koffie en thee. We smeerden broodjes want die konden dan in de middag mee naar Omrop Fryslan. Emma en Elvera werden door Ellin geschminkt in hele mooie regenboog pieten om het feestje bij Omrop Fryslan nog leuker te maken. Daarna gingen zij met Mariëlle alvast in de auto zodat ze de andere jongeren daar konden verwelkomen want de jongeren van It Twaluk kwamen ook nog even langs, gezellig!
In de middag kwam Ellin met Habon, Deyando en Sietske (die vandaag voor het eerst mee was, welkom bij EspecialCare!!) We mochten drankjes inschenken achter de bar, werden geïnterviewd door presentator Willem de Vries. Ook mochten dansen en sinterklaasliedjes zingen in de studio. Om 16.00 uur gingen we naar huis.

Zaterdag 1 december 2018

Vandaag speelden wij het grote Sinterklaasspel. We mochten eerst zelf de cadeautjes uitzoeken bij de Action, vet leuk! We gingen de cadeautjes inpakken in Sinterklaas inpakpapier. En toen begonnen we met het spel, gooien met de dobbelsteen. Het was super leuk!;) Een potje trefbal kon natuurlijk ook niet ontbreken, en wat waren we fanatiek!! Daarna nog een potje verstoppertje door de hele(!!) sportschool. De dag vloog voorbij.

Geschreven door: Emma, Elvera, Irma en Anneke.

Blog 6, week 47 2018:

Zaterdag 17 november 2018

Hilke is samen met Jesse en Sanne naar het Sinterklaasfeest geweest. Ook hebben ze op de sportschool gedanst en leuke spelletjes gedaan en natuurlijk pepernoten gegeten, hihi!♀️

Zondag 18 november 2018

Iris en Anne zijn samen met 10 jongeren lekker wezen zwemmen bij Swimfun in Joure. Ze zijn met zijn allen van de glijbanen, Wildwater banen en alle andere spetterende dingen afgegaan. Ze hebben lekker met zijn allen een ijsco gegeten en brood gehad. Al met al een super leuke dag.⛱♂️

Maandag 19 november 2018

In de ochtend hebben we koffie en thee gedronken. daarna heeft Habon de kinderopvang gerund want er was een kindje voor de kinderopvang. Ellin is met een paar jongeren naar de winkel geweest. Toen ze terug waren hebben we een heerlijk soepje gemaakt en lekker opgegeten. na het eten gingen we afwassen en schoonmaken. we gingen trefballen en na het trefballen hadden pauze met een lekker koppie koffie/thee en den koekje. Toen was het tijd om te dansen . Na een heerlijke dansles was het weer tijd om naar huis te gaan.

Dinsdag 20 november 2018

In de ochtend hebben we eerst koffie en thee gedronken. Daarna hebben Arjen, Anne, Jesse, Stefan, Marrit, Femke en Michelle Pound en Zumba en sommigen ook nog Yoga. Stefan zorgde ervoor dat alle materialen voor de les klaar lagen. Arjen vertelde dat er vandaag een nieuwe warming-up was. Arjen vertelde alvast hoe het liedje heette en van welke zanger. Goed zeg Arjen, wat een goed lesvoorbereiding. Anne haar doel is om alle lesfases van Yoga uit haar hoofd te kennen. Anne weet er al 3: warming-up, zonnegroet, benen en de rest volgt. Goed op weg Anne. Suzanne en Elvera waren beneden aan het werk met kaartjes maken en fruit-fusion water . Toen hebben we heerlijk gegeten met zijn allen. Na het eten hebben we getrefbald. Ook hebben we kinderen van de Sinne gehaald. We hebben met zijn alleen eerst een lekker bakje koffie / thee gedronken en toen gezellig met zijn allen gedanst. Dat was super gezellig en leuk.

Na het dansen gaan we altijd scrapboeken. Dus ook deze keer hebben we dat gedaan. Toen we alles schoon hadden gemaakt met zijn allen konden we weer fijn naar huis.

Woensdag 21 november 2018

In de ochtend hebben we lekker met zijn allen een opstart momentje gehad. Leonie is samen met 4 jongeren boodschappen gaan doen terwijl Iris, Anneke en Elvera een warming-up verzorgden voor 165 leerlingen van de Thomas van Aquinoschool. De leerlingen hadden sportdag en konden na onze warming-up meteen van start. Iris gaf daarna met Marielle en Elvera Bootcamp als onderdeel van de sportdag.. Op sportschool waren we druk met bardienst en kerstkaartjes maken . Habon, Michelle en Naomi hebben heerlijke tomaten groentensoep gemaakt. We hebben heerlijk met z’n allen gegeten en na de tijd de taken verdeeld. Een lekker momentje voor jezelf pakken is natuurlijk ook heel fijn dus ook dat

hebben we gedaan en rust.En daarna weer de werktaken oppakken. We hebben het druk met voorbereidingen van de kerstmarkt! Even lekker naar buiten en vitamine D scoren! Lekker hoor zo’n wandeling en ondertussen halen we de rest van de toppers op voor de naschoolse activiteit: DANSEN!!! Fijn met zijn allen gedanst en oefenen voor de Pietendans! Toen was het moment alweer aangebroken om te scrapbooken en naar huis te gaan.

Donderdag 22 november 2018

Op de sportschool zijn we gestart met een kopje thee/koffie en daarna taken verdelen. Mirte en Kristin hebben kerstkaartjes gemaakt. Habon en Mirjam hebben kaascrackers gemaakt. Super gezond en lekker. In de middag hebben we gezellig met zijn allen gegeten en heeft iedereen een taak gekregen. ‘s Middags is er zumba & pound gegeven door Ellin, de jongeren hebben geassisteerd. Na het dansen om half 4 heeft Charon voor een aantal een leuke Sinterklaasbingo georganiseerd. Al met al een super leuke dag. Zeker voor herhaling vatbaar.

Bij Restaurant Mooi Oldemarkt in Oldemarkt hebben we ons ook weer prima vermaakt. We hebben Healty appel kaneel-cake gebakken voor op de sportschool en cupcakes voor het kinderfeestje! In de pauze mochten we even kegelen, cool hoor! Want bij Mooi Oldemarkt is een heeele toffe kegelbaan! ’s Middags hebben we geholpen met het stamppotbuffet klaar te maken. Ook hebben we het weer gezellig gehad met z’n allen, een topdag.

Vrijdag 23 november 2018

Het is vrijdag dus het weekend komt eraan.

De dag begon al goed met een lekker warm bakje met deze kou. We hebben boodschapjes gehaald, bardienst gedaan en leuke kaartjes gemaakt! Na een lekker warm soepje tussen de middag met z’n allen alles schoongemaakt en opgeruimd. De Piet bakker school kwam langs voor een fanatieke sportles van Ellin waarbij de jongeren super goed hebben geholpen. ’s Middags was er ook het verjaardagsfeestje van Femke. Haar sweet 16 party! Gaaf Femke! Een echt meiden feestje met cakejes versieren, make-up, zelfs met haartatto’s en meer!! Wat een feest zeg! Daarna kon het logeerweekend beginnen!! Eerst lekker eten met elkaar!! Mmmmm, heerlijke macaroni gemaakt en op gegeten dat was verrukkelijk. ’s Avonds gingen we lekker feesten woehoeee, party time. Het goedvoudt feest hadden we ’s avonds! Dus iedereen ging lekker VOUT verkleed! Zo gingen we naar de kroeg in Sneek, heeel grappig!! Daarna was het tijd om naar het logeerhuis te gaan en zzzzz lekker slapen maar!

Dansoptreden intocht Sinterklaas

Zaterdag 24 november 2018

David, Mirjam, Anouk, Jordy, Reja, Femke, Marrit, Esmee, Amanda, Habon en leidsters Hilke, Anne en Marijke zijn naar de intocht van Sinterklaas geweest in Balk.

Dat was heel leuk en gezellig, we stonden hem eerst op te wachten bij een brug, daarna ging de muziek Piet even liedjes spelen met de accordeon. Na die tijd liepen we met z’n allen naar het woonzorgcentrum(Talmahiem). Daar mochten we voor Sinterklaas en de Pieten-dansen. We hebben op 2 liedjes gedanst (voor de Sint &de Pieten van de club!!!) De Pieten en kinderen deden heel leuk mee. Na die tijd kwam sinterklaas naar ons toe om te vertellen dat hij het heel erg leuk vond.

Zondag 25 november

Zondag was het Sunday chill! Lekker uitslapen, bakken, spelletjes doen en relaxen! Het was weer heeeeeeeel gezellig! Het was weer een super gezellig logeerweekend!

Deze blog is geschreven door: Elvera, Charon (stagiaire) en Anneke

Blog 5, week 46 2018:

Maandag 12 november 2018

’s Morgens hebben Laurens-jan en Jesse met z’n tweeën bardienst gehad. Zij hebben alle klanten koffie en thee gegeven. Rond 12 uur hebben ze met z’n allen lekker gegeten, waarna Jesse alles heeft afgewassen. Rond half 1 zijn zij naar de school op’e Hichte in Scharnegoutum gegaan, waar zij hebben gedanst. Deze workshop gaven zij aan de groep4/5/7, dit was super gezellig! Ze hebben het dansje geoefend op het Sinterklaaslied! Die is super leuk!!

Dinsdag 13 november 2018

Vanochtend gingen thee drinken en onze werkschema’s invullen. Daarna was het voor mij (Emma) en Anne, Stefan, Michelle, Arjen en Jesse tijd voor een half uurtje Pound doen en daarna Zumba. Stefan en Emma leggen alle materialen klaar voor de les, zodat de les goed van start kan gaan. Toen we dat gedaan hebben gingen we een bananen/havercake bakken. Daarna gingen we lunchen. Met placemats van SYB. Dit is het bedrijfje van Marijke (Anneke haar zusje) en Kim (Marijke haar vriendin) zij hebben een duidelijke boodschap, namelijk: verras je lichaam met gezonde voeding. Gelukkig zijn wij al heel goed bezig, maar met deze leerzame en gezonde placemat weten we steeds meer!

Vanmiddag dan ga ik (Emma) bezig met mij leerdoel een eigen cooling down geven samen met stagiaire Geldou. Ook Anne was druk met haar leerdoel: Een ontspanning geven tijdens de yogales..spannend hoor! Anne heeft al een beginnetje! ’s Middags scheen lekker de zon en wat ruikt de herfst fijn, lekker om even een wandeling te maken! Ook waren we alweer aanwezig bij de Thomas van Aquinoschool, hier ging onze leidster Irma met Jesse, Stefan , Elvera en Anne naartoe. Ze gaven een dansoptreden tijdens de opening van het MOVE-IT project. Dit project heeft als doel kinderen na schooltijd meer in beweging te krijgen. Daar werkt EspecialCare al aan mee. Elke donderdagmiddag zijn we op de Thomas van Aquino school om sport en spel workshops te verzorgen. ’s Middags was het tijd voor theaterles; Jesse, Thimo, Arjen en Symen deden actief mee met acteeroefeningen zoals: ‘Wat breng ik terug?’ . Raden watvoor voorwerp je terug brengt bij de winkel/toonbank. En in de dansles werd een nieuw dansje ingestudeerd en iedereen deed in tweetal of solo even een klein optreden! Stoer hoor! Ook vierden we Erna haar verjaardag! Erna nogmaals van hartttteeeeeeeeee gefeliciflapstaart! Nog even scrapbooken, opruimen en weer naar huis!

Woensdag 14 november 2018

Vanochtend is Leonie met Ilona, Noami, José en Michelle boodschappen gaan doen en pakketjes rondgebracht op scholen voor telecom bedrijf TeleQompleet. Leuk hoor! Even pakketjes rondbrengen en even gezellig kletsen (daar houden deze dames wel van).

Stefan en Mariëlle hebben bardienst gedaan, leuk hoor koffie en thee inschenken voor klanten in sportschool. En we maken ook dingen voor de kerstmarkt, maar dat verklappen we nog lekker niet!!sssst!

We hebben ook een bananen-cranberry taart gebakken vandaag! Super gezond en lekker voor bij de koffie en thee vanmiddag! Na de koffie en thee gingen we lekker trefballen en dansen. Scrapbooken en daarna afwassen en opruimen en toen gingen we naar huis.

Donderdag 15 november 2018

In Oldemarkt bij Restaurant Mooi Oldemarkt gingen we eerst koffie en thee drinken, toen gingen we de taken verdelen, werkschema’s invullen en de pictomuur invullen.

Daarna gingen we middag eten en na het eten gingen we verven. En natuurlijk druk met horecataken koffie en thee inschenken, lunch voorbereiden en meer. Aankomende vrijdag vieren Erna en Anouk hun kinderfeestje, daar deden wij alvast de voorbereidingen van: goodybags inpakken, inkopen enzovoort. We denken dat dit wel weer een heel leuk feestje wordt!

In Sneek gingen we druk de sport school opruimen en poetsen. Schoonmaken is best leuk en ondertussen kun je dan nog gezellig kletsten en grapjes maken! Hihi! ’s Middags was het weer tijd voor de knutselworkhop op b.s. de Thomas van Aquino school in Sneek. Nynke, Kristin, Mirte en Mirjam gingen mee en assisteerden bij het knutselen, gezellig hoor!! En we sloten de middag af met dansen en scrapbooken .

Vrijdag 16 november 2018

In de ochtend hebben we werk- gerelateerde taken uitgevoerd zoals: schoonmaak,administratie,bardienst, lunch voorbereiden en deze blog verder schrijven hihi! In de loop van de middag hebben we gegeten en met zijn allen afgeruimd, afgewassen en gestofzuigd. Na de tijd hebben we lekker een rust momentje in gelast totdat de Piet Bakker school kwam voor een workshop boxen van Ellin. Na de tijd hebben lekker trefbal gedaan voor de we alles netjes moesten achter laten om naar huis te gaan. En ook was er nog het kinderfeestje van Erna en Anouk! Leuk hoor!! Cakejes versieren en knutselen!! Mooi tassen worden en versierd, even showen over de rode loper natuurlijk!! Wat een gezellig feestje zeg! Ook gaat er vanavond nog een groepje naar het Muziekfestival in Sneek. Daar hebben we wel zin in zeg! Feestje bouwen! En het weekend hebben we ook weer wat leuks op de planning!! Namelijk: podiumacts en zondag zwemmen!!! Tot volgende week maar weer!!

De week is de weekblog geschreven door: Laurens-jan, Emma, Elvera, Marijke (stagiaire), Charon (stagiaire)

Willen jullie ons nog meer volgen check dan onze facebook: especialcare

Blog 4, 17 juli 2018:

Blog 4 Logeer weekend

Hier weer een special blog.

In het weekend van 6 t/m 8 juli hadden wij een logeer weekend bij de Eese.

Toen wij in de avond arriveerden hebben we eerst ons huisje bezocht en onze spullen uitgepakt. Daarna hebben we gezwommen in het zwembad. Na het zwemmen is er een deel gaan wandelen in het bos Elvera iris en Habon gingen niet naar het bos die bezochten de huisarts vanwege omstandigheden. De volgende dag gingen we naar Duine zathe in Appelsscha. Daar gingen we in veel attracties zoals: het spookhuis, de botsauto`s, de waterglijbanen, de vlinders en nog veeel meer. Het was daar super leuk;-)

Blog 3, 4 juli 2018:

wij waren vorige week very special omdat we de blog waren vergeten we hadden het zoooo druk met de Friesche dansdagen. Daar gaat dus deze week de blog over;-)

hier een paar grappige special grappen:

*In de auto vroeg Emma aan Elvera weet je nog wat het engelse woordje cry betekent? Elvera zei: dat is toch zo n zwarte vogel een kraai.

*Anneke vroeg aan Ryan met een dansoptreden wie gaan er zo optreden en toen zei Ryan: special addicted. En het was de special dancers en daarna gingen dance addicted 2.0 optreden.

*Er waren een paar buiten aan het pauzeren en toen zei een kindje van de kindeopvang: door dat gat hoort toch een paraplu? Maar daar hoort een parrasol.

*We waren bij een dansworkshop van een engelse vrouw en toen vertelde ze iets over canon en toen zei Emma tegen elvera: dat is toch een foto camera. Ze bedoelde met canon dat eerst iemand begint te dansen en dat de ander ietsje later ook mee gaat dansen.

*We gingen de parasol goed zetten en toen zei elvera: de Olaf vlag staat niet goed. Maar ze bedoelde de Ola parrasol 😉

We hadden vorige week dinsdag een gesprek met Carmen dat is een Spaanse choreograaf die een week in Nederland was om mensen te helpen met de Friesche dansdagen. En alles moest in het engels. Die donderdag gingen we naar het keunstwurk in Leeuwarden daar kregen we een dansworkshop van Carmen en de studenten hielpen ons specials. En die middag kwam Carmen bij ons en toen moesten Elvera, Habon en Emma de andere jongeren het zelfde leren.

Blog 2, 16 juni 2018:

Haha hallo wij beginnen met blog 2

Wij zijn Habon Emma en Elvera wij gaan weer een blog maken over wat we hebben gedaan. Wij zijn zaterdag naar onbeperkt samen genieten geweest dat is voor jongeren met een beperking daar hebben we verschillende activiteiten gedaan. We zijn begonnen met paardrijden. Dit was een speelgoed paard. Vervolgens hebben we verschillende dansjes gedaan. Ook hebben we pound gedaan. Pound is een workout met drumstokjes.

Sommige jongeren hebben op de politie motor gezeten en in het ME busje gereden. Alle jongeren van EC hebben in een limousine gezeten. Wij zijn met zijn alle door Heerenveen gereden. Dit was erg leuk.

Daarna hebben we rijles gekregen van rijschool Anja. We hebben een rondje gereden op het industrie terrein in Heerenveen.

Als afsluiter hebben we in de vrachtwagen gezeten. Het was een erg leuke en sportieve dag. Iedereen vond het erg leuk.

Ook hebben we nog een super leuke activiteit in Lemmer gehad!

We gingen donderdag 21 juni een dansoptreden geven bij beach club Lemmer.

we deden daar ook weer pound. Er waren ook 2 clowntje en die zorgden ervoor dat er ook kindjes mee gingen doen met pound. Ook organiseerden we kidsactiviteiten, we gingen met hen bandana's maken en als ze die bandanas afhadden dan konden ze er mee op de foto met ons stoere piratenfotobord! Met de clowns kon je ook een heel stoer zwaard maken van ballonnen. We gingen ook nog een dansworkshop geven aan de kinderen. We deden weer heel veel leuke liedjes zoals: een heel stoer nummer van Bruno Mars met gekke brillen op, Sofia, dansen met tante Rita! We hebben de dag afgesloten met het grote kampvuur op het strand!

Groetjes,

Habon, Emma en Elvera

Blog 1, 13 juni 2018:

Wij zijn Elvera, Emma en Habon van EspecialCare. Wij werken hier 5 dagen per week. EspecialCare is een zorg en leerbedrijf voor jongeren en volwassenen met een beperking. Wij bieden een actieve, sportieve, creatieve en muzische invulling van werk en vrije tijd. Met nadruk op een gezonde leefstijl. Wij zullen elke week een nieuwe blog over EspecialCare maken. Hier in gaan wij vertellen wanneer er iets bijzonders of grappigs is gebeurd.

Hier een grap: Iris vraagt aan Elvera en Habon wat voor administratief werk zij doen bij EspecialCare. Elvera zegt: fotojaarboek en Habon zegt: bardienst,maar dat is helemaal niet administratief werk haha.

Donderdag 7 juni hebben we opgetreden in theater Sneek met de talentband. De talentband bestaat uit 2 verschillende speciaal onderwijs scholen: de Pietbakker school en de Sinne. We moesten een dansje doen bij het liedje wat de talent band speelde Heyah mama van K3. Daarna gingen we de mix van 2017 dansen en daarna gingen we pound doen en als laatste dansje gingen we hoogste versnelling dansen. Het was een feestje samen met de talent band ;-).

Especial groetjes,

Elvera, Emma & Habon