WORKUM – Heerlijk ruikende zelfgemaakte zeepjes, homemade bramenjam, bramencake en andere prachtige cadeauartikelen werden woensdag door de jongeren van EspecialCare verkocht op de herfstmarkt in Workum. Met veel plezier en enthousiasme verkochten deze jongeren hun zelfgemaakte spulletjes.

Especial omdat deze jongeren speciaal zijn, speciaal omdat ze allemaal een verstandelijke beperking hebben. Met veel energie en enthousiasme verzorgden deze jongeren ook nog een dansoptreden met hun dansgroep The Special Dancers.

Michael de Jong is een van deze speciale jongeren, hij heeft een vorm van autisme. Hij komt elke week bij EspecialCare. ,,Ik leer hier een invulling te geven aan mijn vrije tijd en kan hier lekker sporten dit doen we bij Sportschool Zuid West Friesland in Workum.”
Michael over de herfstmarkt: ,,Het was weer en geslaagd dagje in Workum. Het was weer gezellig met z’n allen, er was ook nog veel te doen op de markt. We hadden ook mooi zeepjes verkocht en mooi potten met kaarsjes, bloemen en nog veel meer.”

Inititiatiefneemster Anneke de Vreeze van EspecialCare biedt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking een zinvolle en sportieve vorm van dagbesteding en dagopvang bij sportschool Zuid west Friesland in Workum.

Vanuit mogelijkheden en interesses wordt gekeken naar een passende daginvulling voor deze doelgroep. Met als doel dat iedereen plezier beleeft in zijn/haar werkzaamheden, zich kan blijven ontwikkelen en mee kan ‘doen’ in de samenleving.

Foto’s en tekst afkomstig van:

http://www.balkstercourant.nl/nieuws/26825/especialcare-bij-herfstmarkt-workum/
Artikel geplaatst door Hans Veenstra op 20-10-14 15:19.